Testing the first blogpost

Årets Fotobokspris delades ut igår, och vinnaren blev Anna Strand med sin bok Nagoya Notebook.– Det är verkligen roligt att få ta emot priset. Inte minst för att fler får upp ögonen för min bok, men framförallt ger det mig möjlighet att arbeta vidare med pågående projekt”, säger Anna Strand om vinsten.

Prisutdelningen hölls på Hotell Rival och det är 19e gången som Svenska Fotografers Förbund delar ut Fotobokspriset.

Vinnaren får 60 000 kronor, och de övriga fem nominerade tilldelas 10 000 kronor var. Priset instiftades 1996 för att uppmärksamma kvalitativ fotoboksutgivning.

Juryns motivering lyder: Boken är ett vackert objekt, väl sammanhängande med sitt innehåll, och visar olika starka tendenser vi ser i dagens fotografi, som arrangerad fotografi och påhittade delar. Boken har också en personlig känsla, och väcker också intressanta frågor om sammanlänkningen mellan fotografi, minne, historia och känsla.